Seraphin napisał(a):
Osoba jest ta sama, czyli ja. Co do kwestii zasad, to z pewnością będę się konsultował z kimś dodatkowo jeśli sprawa nie będzie jasna. Jeśli zaś chodzi o modelarke, to wszyscy będą oceniani według jednakowych kryteriów. Jeśli obawiasz się (najwyraźniej) jakichkolwiek wycieczek personalnych, to szczerze cię zawiodę. Każdy będzie oceniony według konkretnych kryteriów, niezależnie od koloru skóry, wyznania, orientacji sexualnej, czy innych czynników nie będących związanymi z poziomem talentu/umiejętności modelarskich.
Poza tym, gdybym zaniżył ci ocenę, sam bym sobie złe świadectwo wystawił. w końcu sam cię uczyłem.
Połowicznie zgadłeś tylko pod koniec:)
Nie boję się wycieczek personalnych, bo nie jesteśmy już dziećmi (najwyraźniej);)
Po prostu przy ocenie własnych modeli (a część moich modeli nadal jest jeśli nie malowana, bo sporo przemalowałam, to chociaż w znacznym stopniu konwertowana przez Ciebie) gracze mają tendencje albo dać zbyt wysoko, albo wręcz zbyt nisko, żeby nie być posądzeni, że faworyzują własne modele.
W pierwszym przypadku byłoby to niesprawiedliwe dla reszty graczy, w drugim dla mnie (i z tego co wiem, kilku jeszcze osób, którym malowałeś jeśli nie całą armie, to pojedyncze modele), dlatego proponowałabym przynajmniej w takich przypadkach poprosić o ocenę kogoś innego, ale jeśli czujesz się pewnie i uważasz, że będziesz potrafił pozostać obiektywny, to nie widzę problemu.
Odnośnie zasad, to jak sam wspomniałeś pierwszy raz organizujesz turniej i po prostu nie wiem (podobnie jak pewnie większość graczy), jaki jest Twój poziom znajomości zasad, dlatego wolę zaufać doświadczonym sędziom, jak Bobik, Tomek Jardzioch, czy Pluszak. Rzadko kto organizując turniej rzuca się od razu do sędziowania, ale ponownie, jeśli jesteś absolutnie pewien swojego skilla, to ok, zawsze jest przecież furtka w postaci konsultacji z rulebookiem

.