Cytuj:
Ale to tylko moja opinia odnośnie konsekwentnych decyzji.
...Która to opinia jest imo całkowicie błędna! Gdyby przytoczonemu już Reksiowi zależało chociaż w połowie tak, jak tobie, postawiłby może 1 chimerę, 3 hydry, wetów i troszkę psikerów... I lałby na ewentualną przezentację rozp, bo to i tak najsilniejsza wystawka IG.
Nie mam nic przeciwko temu, żeby każdy wiedział, kto czym gra! Wręcz przeciwnie - przed grą pokazuję przeciwnikowi rozpę i dokładnie opisuję staty, zasady itd. Jest różnica między turniejem, na którym każdy wie, co ktoś wystawia, a turniejem, na którym połowa osób zobowiązała się wystawić konkretne rozpy, a ci, którzy nie załapali się przez własne olewajstwo, mogą się podszykować pod nich.
Żal to gracze, którzy (imho jak kto głupi) chwalą się tym, że nie czytają regu, a tydzień później (znowu: jak kto głupi) jojczą, że nie wiedzieli...
Cytuj:
Tylko tak nawiasem wspomnę, że nagradza to tych leniwych graczy którzy nie wysłali zgłoszenia w terminie bo wiedzą, że Reksio nie zagra IG i olewają sprawę 2 chimer...
Chyba odwrotnie - liczą się z tym, że Reksio może mieć 2 chimery (chyba że twoim zdaniem org jest stronniczy i podał rozpy komuśtam). Nie? To może przykłady? To samokrytyka? Propozycja nagrodzenia takch leniwców, jak ty?
Cytuj:
Ale to tylko moja opinia odnośnie konsekwentnych decyzji.
Decyzje, o które prosisz przez ostatnią stronę tematu to:
a) danie ci punktów, bo jesteś ciapą, olałeś sprawę i nie wysłałeś rozpy (może przyjdź na turniej z miseczką? Jeśli będę miał, chętnie wrzucę ci 2DP)
b) promowanie jojczenia, bo w połowie drogi ktoś odkrył, że jest "Mikołaja"
c) Smęcenie, bo (po tym, jak sam się pokrzywdziłeś) czujesz się pokrzywdzony... Bądź "konsekwentny", zerknij w reg i sprawdź zapisy o zgłaszaniu rozp, spóźnialskich, frustratach itd. Jeśli chcesz być "konsekwentny", osadź swoje roszczenia w realiach regu. Chyba że się nie da - wtedy napisz po prostu, jak strasznie ci zależy i reszta pewnie się dostosuje.
Imho leniwym graczem nie jest ten, który w porę wysłał rozpę, ale ten, który pochwalił się, że leje na reg i teraz ma kłopot.
Jak już pisałem, możesz w 1 bitwie rzucić mi czelka i chętnie oddam ci do miseczki 20:0 tytułem darowizny.