Cade napisał(a):
Wiecie, każdy sobie może myśleć, że jeden system jest lepszy od drugiego... na pewno każdy jest inny.
AoS od samego początku wiedziałem, że nie jest idealny ale nie o to mi chodzi... gadanie co lepsze co gorsze mnie nie bawi... wybrałem AoS z konkretnego powodu. Mogę zagrać w 2 godziny bitwę i iść dalej.
(...)
Ja nie planuję jakiś mega wyjazdów turniejowych bo zwyczajnie nie mam już na to czasu. Chcę czasami fluffowo se popykać, ale nie kosztem czyjejś frustracji.
Zrobiłem sobie miłą ropiskę która mi się podoba nie z tego powodu, że jest mega potężna tylko dlatego, że lubię klimat Ogrów. Zero, 2 bohaterów na 1500 i dalej jest problem dla niego. Nie mam pomysłu jak ugryźć ten temat. Bo podkładanie się by wygrał jest idiotycznym pomysłem
Witaj w klubie - popieram każde słowo
Cade napisał(a):
Ja mam inny problem. Bo Młody zaczynający grę w cokolwiek figurkowego sądzi, że jego Lizaki nie mają szans z ogrami. I gadanie, że się myli nie trafia do niego, bo nie potrafi spojrzeć na armię ogólnie tylko na siłę porównuje mi, że slann za 260 punktów nie ma szans z Frostlordem za 480. Ja tam coś pograłem w swoim życiu w WFB więc potrafię spojrzeć troszkę innaczej na rozpiskę przeciwnika i wiem co mniej więcej powinienem zrobić by się obronić.
Chłopak ma jeszcze ciągoty do taki akcji, że jak ma monstera to on zrobi wszystko i nikt go nie ruszy... a potem płacze, że pali szarżę stegadonem przed 4ką kawalerii BCRów i ta anihiluje mu tego stegadona po jednej szarży. Popełnia masę błędów, które pewnie każdy z nas popełniał. Więc problem jest z tym, że odczuwa frustrację że Lizaki są kiepskie a Ogry (niezależnie czy BCRy czy Gutbusterzy) są mega.
Kroak na Vortexie naprawdę robi robotę - w razie czego mogę użyczyć w ŁDKu wir do przetestowania - a Slanna można użyć jako Kroaka.
Żabę na Vortexie zabić ogrami będzie baaaaardzo trudno (maga na tornadzie można bić tylko na dystans, a żabol nie ma normalnego "życia"), a bije solidnie.
Moim zdaniem najmocniejsza jednostka jaszczurek do Bastilodon - po tym jak wybronił wszystkie 36 woundów wsadzonych mu przez blok 10 brutali a później ich zabił, boję się na to grać

Generalnie Slaan nie ma szans z ogrami w zwarciu, ale można go zasłonić Saurusami lub Skinkami.